Evenementen

Spuidagen 2019 vrijdagavond

vrijdag 5 juli 2019 van 17:00 tot 23:30

Dbf-20130706-0045  albumthumb

De vrijdagavond van de Spuidag.Dit is een food/music (band en DJ) event verzorgd door 't Kookhuys en The Harbour pub. 

De Spuidag op zaterdag is het maritieme feest rondom de haven en het centrum van Oud-Beijerland. Ieder jaar komen hier duizenden bezoekers op af en dat is niet voor niets. Een vol programma vol entertainment, muziek en een gezellige nautische markt en Ibiza markt maken deze dag voor onze bezoekers een top dag. Allerlei bijzondere boten bezichtigen. Kinderentertainment. NK schoproeien. Watersport demo’s. Ribboot varen. Shantykoren. Artiesten. Orkest. Branweer activiteiten. Dit programma duurt van 10:00 tot 17:00. Daarna gaan wij verder op het Bierkadeplein met een muzikaal feest.

Zaterdagavond: ook dit jaar verlengen we de Spuidagen met een muzikaal eindfeest op het Bierkadeplein. Van 17:00 tot 00:00 zullen hier diverse bands, artiesten en een DJ te horen zijn. Gratis entree!

————————-

Op vrijdag en zaterdag van 17:00-24:00 food, drinks and music. Oa met bands en een DJ. 

——————————

Dorpse Charme, Stadse Allure

Naast alle entertainment, muziek en activiteiten zal er ook een markt zijn. Hiervoor kun je inschrijven via https://shop.centrumoudbeijerland.nl/evenement/spuidag-06-07-2019

Naast de (nautische) markt hebben wij dit jaar ook een Ibiza markt! Hiervoor kun je inschrijven via https://nezzevents.nl/nl/menu1/inschrijven/

NK Schoproeien (gratis deelname):

Al ruimschoots meer dan 10 jaar is het NK schoproeien hèt hoogtepunt op de Spuidagen in Oud-Beijerland. Een spannende wedstrijd met maximaal 16 teams die in de haven van Oud-Beijerland met hun krachtsinspanning zorgen ze voor vertier met juichende toeschouwers afgeladen kademuren. Het festijn wordt dit jaar gepresenteerd door de regionaal zeer bekende presentator Ruud van der Heijden. 

Wat is schoproeien?

Schoproeien is een trekwedstrijd tussen 2 teams in een paar roeiboten, die met een sterk touw aan elkaar verbonden zijn. In iedere boot zitten de 4 teamleden die met tuinschoppen proberen krachtiger te roeien, dan het tegenstanderteam in de andere roeiboot. Waarom tuinschoppen? Dat is voor iedereen veel gemakkelijker dan peddels, roeispanen of riemen. Met tuinschoppen roeien geeft vooral aan dat eigenlijk iedereen kan meedoen, als je maar een team hebt van 4 mensen (minimum leeftijd: 16 jaar, jongens, meisjes, mannen en vrouwen; gemengde teams zijn toegestaan oftewel , het is een voluit gender-neutrale competitie!). (Per ploeg is één reserve-lid mogelijk, voor als er iemand onverhoeds uitvalt.) Er is ruimte voor maximaal 16 ploegen.

Waar en hoe laat is het Schoproeien?

In de haven van Oud-Beijerland, ter hoogte van LOOXS (= vh. Havenzicht) aan de Havendam 16 op zaterdag 7juli 2018. De teams moeten 14.00 uur hun aanwezigheid melden aan de wedstrijdleiding in vm. café Havenzicht. De wedstrijd begint om ca. 14.30 uur. De verschillende wedstrijdronden worden in 2 à 2,5 uur afgewikkeld. 

Schrijf je in met een team door het formulier in te vullen en te mailen naar: Bothhoreca@gmail.com

Inschrijfformulier: klik hier

Volledige info over het Schoproeien: klik hier


Terug naar het overzicht

Weekmarkt

Elke woensdag is er van 10.00 tot 16.30 uur een gezellige weekmarkt in het centrum van Oud-Beijerland. De markt is te vinden in de West en Oost-Voorstraat en bestaat uit zo’n 80 kramen met heel veel verse seizoensproducten, unieke specialiteiten en allerhande leuke aanbiedingen. Klik één van de foto's om de impressie van onze huisfotograaf Daan Barnhoorn te bekijken.