Evenementen

Korenfestival Hoeksche Waard

zaterdag 20 juni 2020 van 12:00 tot 17:00

Popupkoor-1

​2Korenfestival Hoeksche Waard

De vele koren die de Hoeksche Waard rijk is, bezoeken regelmatig vol enthousiasme verschillende korenfestivals verdeeld over het hele land. Het werd tijd dat al deze koren nu in de Hoeksche Waard / Oud-Beijerland te zien zijn.

Voor het realiseren van dit event wordt de organisatie geregeld vanuit Bij Beijers Binnen, nu de buiten :-). Centrummanagement Oud-Beijerland ondersteunt dit initiatief en helpt mee. 

Hoe ziet het eerste korenfestival eruit?

Op 20 juni 2020 zijn er 4 plekken in het centrum waar, in volgorde van een programma, 12 koren 2 maal hun kunsten gaan vertonen. De koren zijn zeer divers, zowel qua grootte als muziekstijl. Zo klinkt er pop, Shanti, opera, Afrikaanse muziek, musical... We willen het aanbod zo breed mogelijk maken. Tussen 12:00 en 17:00 zullen er dus 24 optredens plaatsvinden. Onze ervaring is dat de koorleden tussen de optredens door, of naar andere koren gaan kijken, of gezellig een terrasje pakken, of gaan shoppen. Win-win!

Sponsoren

Om het event te kunnen organiseren hebben wij een paar sponsors nodig. Wil je dit event steunen, neem dan contact op via: helma@bijbeijersbinnen.nl


Terug naar het overzicht

Roparun

Oud-Beijerland zorgt altijd weer voor een fantastische ontvangst van de duizenden Roparun-deelnemers die op Tweede Pinksterdag de laatste kilometers afleggen richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam. Vanaf de eerste meters in de bebouwde kom tot de laatste meters in het  Spuidorp is het één groot feest met veel muziek en enthousiast publiek. Ieder jaar doen we dan ook met het dorp weer een gooi naar de titel 'Roparunstad van het jaar'.