Augustijn Optiek

Augustijn Optiek & Optometrie is sinds jaar en dag gevestigd in een schitterend pand aan de Oost-Voorstraat. De kern van het familiebedrijf wordt gevormd door vader Egbert-Jan Augustijn, de oprichter, en zijn dochter Ilse. Uiteraard slagen klanten prima bij Augustijn Optiek & Optometrie wanneer zij op zoek zijn naar een bril of contactlenzen. ‘Wij beogen echter veel meer te zijn dan alleen een winkel en onderscheiden ons dankzij onze ooggezondheidsonderzoeken,’ vertelt optometrist Ilse.

Zo’n onderzoek is uitgebreider dan een oogmeting. Ilse: ‘Een meting alleen vertelt lang niet alles over de ogen. Om die reden werken wij standaard met een onderzoek. Dat verschaft inzicht over onder andere de oogdruk, oogsamenwerking en het traanvocht. Aan de hand daarvan kan het beste advies verschaft worden.’ Het ooggezondheidsonderzoek bij Augustijn Optiek & Optometrie is van dusdanig hoog niveau, dat huisartsen in de Hoeksche Waard er bijvoorbeeld ook diabetespatiënten voor naar Oud-Beijerland sturen. ‘Wij nemen uitgebreid de tijd voor het onderzoek, dat minimaal een half uur duurt,’ vertelt Ilse verder. ‘Kinderen kunnen hier ook terecht. Bij hen werken we anders, meer gericht op de oogontwikkeling.’

Het specialisme van Ilse heeft geholpen van Augustijn Optiek & Optometrie een groeiend bedrijf te maken. Na de verbouwing heeft ze twee schitterende onderzoeksruimten ter beschikking. ‘Ons onderzoek vormt echt een meerwaarde en daarom is het ook niet gratis.’ Wie eenmaal aan de bril gaat, heeft bij Augustijn Optiek & Optometrie de keuze uit kwalitatief goede merken, die net wat afwijken van de standaard. Vader Egbert-Jan is gespecialiseerd in het op ambachtelijke wijze maken van de brillen en doet dit nog grotendeels zelf. Natuurlijk kunnen klanten met een bij Augustijn Optiek & Optometrie aangeschaft model altijd aankloppen om dit bijvoorbeeld even te laten verstellen. ‘Wat dat betreft is onze service eindeloos,’ glimlacht Ilse. Er is bovendien alle tijd voor een praatje met de klant. Voor kwalitatief goede oogzorg in een ontspannen sfeer is Augustijn Optiek & Optometrie dus het juiste adres!