Heeren van Beijerland

Restaurant met goede sfeer en goedkeuring van Rob Geus

Heeren van Beijerland is gevestigd midden in het historische centrum van Oud-Beijerland. Met een fraai uitzicht op het oude raadhuis vormt de “Heeren” het middelpunt van het gezellige winkel centrum. U kunt dan ook bij ons terecht voor, tijdens of na het winkelen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner.

De redactie van deze website was van mening dat in een eerste editie uiteraard een verhaal moest verschijnen met de ‘Heeren’ van Beijerland. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De ‘Heeren’ hebben namelijk een zeer volle agenda. Gelukkig waren de boer, de directeur en de handelsreiziger bereid om een moment vrij te maken. De reden? ‘Wij vinden het enorm belangrijk om Oud-Beijerland te promoten. Daar maken we graag tijd voor,’ zeggen de ‘Heeren’.

De ‘Heeren’ hebben inmiddels plaatsgenomen aan hun vaste tafel in het restaurant Heeren van Beijerland. Zoals bekend is dit de plek waar zij elkaar ooit ontmoetten en waar hun vriendschap ontstond. Als de ‘Heeren’ zijn voorzien van een borreltje, beginnen zij honderduit te praten over hun geliefde Oud-Beijerland. ‘We hebben een wereldreis gemaakt langs de mooiste plaatsen, zoals Rome, Kaapstad, Mexico City, Sydney, Tokio en Caïro. Maar ons hart begint toch altijd weer sneller te kloppen als we in Oud-Beijerland zijn. Deze plaats is een goed verborgen geheim in de regio. Een parel, eigenlijk.’

Als het aan de ‘Heeren’ ligt, komt daar verandering in. ‘We kunnen iedereen aanraden om toch vooral eens naar Oud-Beijerland te komen. Het is hier heel aangenaam winkelen. Wie tussendoor even wil bijkomen, kan op genoeg plaatsen terecht voor een goede kop koffie,’ vertelt de directeur. De andere twee knikken instemmend. De boer haakt in: ‘Lekker lunchen is in Oud-Beijerland ook geen probleem. En wie langer blijft hangen, heeft ’s avonds voldoende mogelijkheden om te dineren.’ De handelsreiziger strijkt even langs zijn snor en mengt zich dan ook weer in het levendige gesprek: ‘We moeten niet vergeten te vertellen dat het winkelaanbod zo uitgebreid is. In een groot deel van het centrum vind je speciaalzaken van veelal lokale ondernemers, die hier al heel lang zitten. Vertrouwde gezichten dus. De combinatie van speciaalzaken en grotere ketens vind ik erg prettig.’ Hier zijn de andere ‘Heeren’ het roerend mee eens. ‘Oud-Beijerland heeft een aantrekkelijk centrum.’

De ‘Heeren’ kijken naar buiten, over het zonnige terras dat uitnodigt voor een drankje of een heerlijke lunch. En dan worden er herinneringen opgehaald. Over het ‘Moordenaartje’, de oude trein. Over hun wereldreis. Over hun sportieve bezigheden. Het gesprek verloopt dusdanig levendig, dat wij er nauwelijks meer tussen kunnen komen. Dat hoeft ook niet. De boodschap van de ‘Heeren’ is ons inmiddels wel duidelijk. Met een stevige handdruk en een warme groet nemen we afscheid van het bijzondere trio. Geprikkeld door de verhalen lopen we het centrum in om Oud-Beijerland zelf te ervaren. Volgt u binnenkort ons voorbeeld?